Moim zdaniem chodzi tu tylko o to, żeby przez dłuższy czas nie jeździć na obniżonym ciśnieniu a nie o sygnalizacji od razu.
Funkcja ostrzegania przekroczenia prędkośći w O2FL
Zwiń
X
-
no jakbys miał maxidota to mógłbyś sobei to zmieniać ile razy chcesz i kiedy chcesz. Być może VCDS można to zmienić jak niemasz maxidota - i to w ASO powinni ci zrobić jeśli się da. Ale będziesz miał to cały czas ustawione i będzie ci dzwonić za każdym razem jak przekroczysz te 50, a chyba poza Tychy wyjeżdżasz co jakiś czas, co nie? Zastanów się czy tak naprawde jest cii potrzebne to skoro nie masz maxidota i nie możesz sobie tego ustawić w zależności od trasy (miasto/trasa - 50/90).
Komentarz
-
-
a co to mfd? :wink: w samochodzie mam ten zwykly komputer pokladowy który jest w wersji Ambiente, hmm a to będzie cały czas piszczec? czy tylko wyda jeden sygnał dźwiękowy? No pewnie, że nie jeżdżę tylko po Tychach :wink: A czy jest możliwość tzw zmiennego sygnalizowania, że po 50Km/h a potem np : po 90Km/h?
Podzrawiam
[ Dodano: Pią 19 Lis, 10 11:41 ]
PS
Może doradzicie jakie ukryte funkcje, można tu jeszcze aktywować? Dodam że funkcje Corner mam.
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
abstinent, masz Maxi-dota
w O2 przed FL to co teraz jest w Ambiente wyglądało tak
toomasz, IMO bez Maxi-dota tego nie ustawisz sam, bo normalnie to jest tak:
Wchodzisz w menu Maxi-dot --->
2.0.0.0 - MDF DATA (MFA DATA) - Rodzaj informacji na wyświetlaczu
2.1.0.0 - ... Travel Time - Czas podroży
2.2.0.0 - ... Curr. cons - bieżące zużycie paliwa
2.3.0.0 - ... Avg. consum. - średnie zużycie paliwa
2.4.0.0 - ... Route - przebyta droga
2.5.0.0 - ... Av. speed - prędkość średnia
2.6.0.0 - ... Oil temp - temperatura oleju silnikowego
2.7.0.0 - ... Speed warn. - ostrzeżenie o przekroczeniu szybkości (przy jakiej prędkości - ustawiasz samodzielnie)
2.8.0.0 - ... Back - powrót do menu powyżej
Komentarz
-
-
toomasz, a tego to już nie wiem ale pewnie się da. Zapytaj się tu ----> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=625321#625321
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez toomaszto wlasnie mam ten mfd chyba, - on pokazuje srednie spalanie, predkosc aktualną itp. A w jaki sposób to można ustawić?
Klikasz guzikami od sterowania w górę lub w dół, aż na wyświetlaczu pojawi się ekranik (km/h) w kółku, a pod nim ---- kreski. Wtedy naciskasz guziczek, który jest na dolnej części wajchy wycieraczek i guziczkami w górę lub w dół ustawiasz wartość przy jakiej ma się włączyć alarm.
Po przekroczeniu ustawionej prędkości sygnalizowane to jest pojedynczym plumknięciem, a na ekraniku pojawia się ustawiona prędkość. Tego plumknięcia i tak prawie nie słychać przy włączonym radiu.
Komentarz
-
-
toomasz, przyjedź na spota to się wszystkiego dowiesz :!: Nawet tego o czym jeszcze nie wiesz że chcesz wiedzieć
Tu masz linka http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...asc&start=8235
Szczególnie śledź wpisy kolegi kropeck, (ostatni na 550 str)
Chwilowo z przyczyn obiektywnych spoty z Tychów przeniesione są w inne jeszcze bliżej nieokreślone miejsce ale wierz mi, że warto :!:
Najbliższy spot w piątek 26-listopada ZAPRASZAMY :!:
Komentarz
-
Komentarz